title

MODÜL H1 NEDİR?
2014/33/AB yönetmeliğinde bulunan en popüler (CE) belgesidir. Asansör firmalarının, tasarım konusunda sınırlamaları olmaksızın istedikleri tipte sınıfa göre elektrikli ve hidrolik asansörler yapabilmesini sağlayan tam kalite güvence sistemi belgesidir. Risk analizlerini tasarım inceleme belgesi ile yaparlar. 

MODÜL H1' İ HANGİ FİRMALAR ALABİLİR?

Bünyesinde SMM belgeli Elektrik ve Makine Mühendisi bulunduran asansör firmaları Modül H1 belgesi alabilirler. Modül H1 belgesi hidrolik ve elektrikli asansör yetkinliğine göre verilir. Bütün komponent tipleri tasarıma uygunsa kullanılabilir. Yoğun montaj yapan firmaların tercih ettiği bir modüldür.




TASARIM İNCELEME (RİSK ANALİZİ)


Modül H1 belgesi sahibi olan firmalar; Risk Analizini Tasarım İnceleme belgesi alarak her Risk Analiz konusu için (alçak tavan, yetersiz kuyu dibi, yetersiz kuyu üstü hacmi vb.)  ayrı ayrı alınıp Modül H1 belgesinin geçerlilik süresince kullanabilir. 
Tasarım inceleme belgesini modül H1 belgesini aldığı firmadan alması şarttır. Modül H1 Belgesi,  2014/33/AB asansör yönetmelik kapsamında bulunan harmonize EN 81-20 & EN 81-50 standardına uygun olarak, tam kalite güvence sistemi ile monte edilen asansör denetimi sonucu elde edilen belgelendirme işlemidir.

Modül H1 belgesi her sene gözetim gerçekleştirilerek yenilenir. Denetçiler firmaya ait olan montajlarından ve EN 81-20 & EN 81-50 standardına uygun yapılmış herhangi birisine inceleme gerçekleştirir. 

İnceleme neticesinde herhangi bir uygunsuzluk bulunmazsa raporlar onaylanmış kuruluşa gönderilerek belgelendirme işlemleri sonuçlanınca belge basıma geçilir. Eğer uygunsuzluk tespit edilirse, uygunsuzluk giderilerek ASPA mühendislik vasıtası ile onaylanmış kuruluşa iletilir. Asansörde can güvenliğini tehdit edecek bir durum gözlenirse denetim iptal sürecine gidilir  ya da tekrar denetim yapılır.




ASPA İNOVASYON ve MÜHENDİSLİK, TAM KALİTE GÜVENCESİ MODÜL H, CE, ISO:9001 ve HİZMET YETERLİLİK BELGELERİNE SAHİPTİR.